Inbakerdoeken

De DreamSwaddle combineert het gemak van een inbakerzakje met de geborgenheid van een traditioneel doek. Je baby wordt in drie stappen ingebakerd: eerst met vleugeltjes om de armen, dan in de zak zelf en dan nog eens met de vleugels aan de buitenkant. Dat maakt het een stevig systeem geschikt voor de sterkste mini-houdini’s.

Prijs :        € 29.95

 

 

 

De Pacco is een hele degelijke inbakerdoek, welke al jaren wordt aanbevolen door de Consultatiebureaus.  Uniek zijn de voorgevormde schoudercoupe en de binnenband. Iets bewerkelijker, maar bijzonder geschikt bij behoorlijke onrust.

Prijs :        € 49.95

 

 

De Snug & Tug heeft heel erg het gevoel van een traditionele doek, maar dan makkelijker gemaakt. Het werkt als een wikkelvestje, je wikkelt zelf de flap om je baby en bepaalt zo de strakte van het doek. Geeft veel geborgenheid, groeit mee met je baby en is zeer geschikt voor sterke ukjes.

Prijs :        € 32.50

 

 

(Er zijn natuurlijk veel meer merken inbakerdoeken verkrijgbaar. De genoemde doeken zijn echter bij uitstek geschikt voor refluxbaby’s).

Let op

Reflux is een contra-indicatie voor inbakeren, wat betekent dat het vaak wordt afgeraden als je baby reflux heeft. Dit is echter kortzichtig: de reden dat het wordt afgeraden is dat een baby die veel spuugt in een inbakerdoek te beperkt zou zijn om zich te kunnen rollen, waardoor het braaksel zou kunnen terugvloeien met alle gevolgen van dien. Echter: jonge baby’s kunnen nog niet rollen, ingebakerd of niet, en bij inbakeren heeft baby alle vrijheid om het hoofdje te draaien. Is je baby ouder en spuugt het veel? Vraag dan advies. Het is dan beter als je baby zich kan afzetten, voor het geval het spuugt in bed. Ook niet ingebakerde spugende baby’s moet je goed in de gaten houden. Verder geldt dat een baby met reflux niet altijd spuugt. In dat geval kun je rustig inbakeren!

Advertenties
%d bloggers liken dit: