Zwangerschap- en geboorteverwerking

Een specialisatie binnen het fluisteren: de geboorteverwerking.

Reflux (11)

Even terug naar de zwangerschap en geboorte. Magisch? Misschien, maar helend: zeker! Soms is er iets, dat je kleintje mee heeft genomen uit de zwangerschap of bevalling waardoor hij nu slechter slaapt, boos doet. Of je een onderbuikgevoel geeft dat ‘er meer speelt’. Niet verwonderlijk! Want juist in die negen maanden zwangerschap wordt je kleintje op alle manieren gevormd. Ingekleurd door alles wat jij voelt, doet en meemaakt en is er even geen (fysiek) verschil tussen ‘jij’ en ‘mij’.

 

Dat heeft mooie dingen, die symbiose. En het geeft ook minder mooie dingen mee, als deze zich voordoen. Is dat erg? Nee, that’s life. En goede kans dit dit al een van de thema’s of lessen is waarmee ’t babyneusje op de feiten wordt gedrukt of jouw les wordt gespiegeld. Er is altijd zoveel te vertellen, zoveel te leren. Mooie kansen.

Hoe werkt dit? Emoties en ervaringen die jij hebt meegemaakt zijn ook van je kleintje. En is je zwangerschap wat dat betreft heftig geweest of is de geboorte moeizaam of juist turbo geweest? Dan kan dat invloed hebben. Inzicht hierin en de verwerking ervan (als nodig): dat geeft zo’n speciale fluistering. De focus ligt heel specifiek op de periode gedurende de zwangerschap en de bevalling (ook als deze allang heeft plaatsgevonden!).

Waar denk je dan aan? Bijvoorbeeld:

  • Een ‘vanishing twin’ waardoor je baby nu wat verloren is of verdrietig of boos;
  • Stress tijdens de zwangerschap of een verlies, waardoor er een imprint is van ‘vasthouden’ of juist ‘vluchten’.
  • Lang niet weten dat je zwanger was of twijfels…Hierdoor kan onzekerheid een eerste natuur worden en een rol spelen.
  • Onzekerheid over de zwangerschap, of alles wel goed is…
  • Maar ook: een spoedkeizersnede of ‘geholpen’ bevalling, waardoor je baby de imprint krijgt ‘het niet zelf te kunnen’ en zo een afhankelijke opstelling in alles krijgt (met hulp slapen, steeds je troost zoeken, etc.)
  • Een super snelle bevalling, waardoor je kleintje letterlijk is overvallen. Gevoel van stress, van je eigen tempo niet mogen nemen.

Er zijn verschillende imprints mogelijk, verschillende manieren van reageren op soms dezelfde situaties. In de blogs ga ik daar uitgebreider op in.

Er is één maar: deze fluistering doe ik pas als je baby ouder is dan acht weken, juist om hem ook even de kans te geven te landen en alle heftigheid te verwerken. Oudere ukjes geen probleem, zolang niet ouder dan 10 jaar en met toestemming van de ouders (net zoals de andere fluisteringen). Volwassenen: kan ook, maar mijn specialisme ligt meer bij de kleintjes!

Aanvragen? Stuur me een e-mail of vraag een fluistering aan. Komt het bij de andere fluisteringen naar voren, zoom ik er ook (korter) op in!

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: