Volle maan & drukke ukjes…

Drukke ukjes? Woelige (of moeizame) slaapjes? Zelf moe en wat ‘op’? Dwarse peuters, stuiterende kleuters? Het viel me al op de afgelopen dagen: óf men stuitert van de energie (meestal met een lichaamslengte onder de meter) óf men haalt het uit de tenen. En het is DRUK en er zijn ’n boel PRIKKELS.
 
Is je ukje nog piep, is je kleintje nog klein of ben je zelf (hoog)gevoelig, dan pik je die energie meteen op. En je loopt erop leeg (daar kun je wat tegen doen) of je gaat in de adhd-modus. Ineens is alles druk en ja, het slapen lijdt eronder.
Schermafbeelding 2017-11-01 om 22.02.17
Je zou er een puntmuts van krijgen en pak dan ook die zwarte kat er maar bij [Hée laat ik nu beiden hebben]. En dat klopt ook want deze energie heeft alles met de naderende volle maan te maken. Slapen bij het maanlicht gaat toch al niet zo lekker, maar de onrust die zo’n maan dagen ervoor en daarna kan brengen doet daar een schepje bovenop. En deze maan nóg wat meer:
 
Op 4 november 2017 staat de Volle Maan in Stier en de Zon daar recht tegenover in Schorpioen. Dat kan zich uiten in slecht slapen, je onrustig voelen en emotioneler zijn dan anders. Kinderen kunnen ook extra druk zijn en willen vaak hun overtollige energie kwijtraken. Doordat ze gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf en door hun gevoeligheid kunnen kinderen veel spanning en emoties opvangen van anderen.
 
Wat je eraan doet? Even ’t ritme weer serieus nemen, de grenzen wat meer stellen. En ga naar buiten: veel bewegen in de natuur maakt veel spanning los en maakt moe. Poog ze -als ze nog wennen aan de wintertijd – lekker een tikje eerder naar bed te brengen ’s avonds. Blindeer de ramen (ook ’s nachts dus). En een vleugje lavendel doet ook slaapverwekkende wonderen.
 
En als je mee wilt met het spookywooky…Allerzielen komt er ook aan. ‘Fluisterende’ ‘loved-ones staan dan net wat dichterbij en juist de gevoelige kleintjes hebben nog iets meer contact ‘met boven’. Zie je ineens een verandering? Gewoon erover praten, extra veel liefde geven en zit het even een paar dagen uit. No change? Dan weet je me te vinden 😉

Categorieën: Algemeen

%d bloggers liken dit: