Slaapregressie – deel 3: groeisprongen

Groeisprongen (deel 3)

d1f12dc668316110bb6121dffff88a56

Een groeisprong is niet hetzelfde als een slaapregressiemoment. Maar het heeft er wel alles mee te maken. Slaapregressiemomenten vind je dus op de leeftijd van 4, 8 en 12 maanden. Groeisprongen komen veel vaker voor en niet iedere groeisprong zorgt dus voor slechter slapen.

 

Je komt groeisprongen tegen op de leeftijd van:

 • 7-10 dagen
 • 2 weken
 • 4 weken
 • 8 weken
 • 12 weken
 • 4 maanden
 • 6 maanden
 • 8.5 maanden
 • 10.5 maanden
 • 12.5 maanden

Zo’n sprongetje ga je ongeveer op deze leeftijden tegen komen, het is geen exacte wetenschap. En…het duurt maximaal een week. Je herkent ze aan de hongerige baby, die vaker komt voor een voeding, meer wilt drinken/eten en vaker wakker wordt (om te eten). Andersom kan ook, je baby kan ook juist even meer slapen in deze periode. Je baby wordt dan wel vaker wakker, maar slaapt ook langer/meer.

Lees meer in het vierde deel over Slaapregressie

Advertenties

Categorieën: Slaapregressie, Slapen

Trackbacks/Pingbacks

 1. Slaapregressie: knipperlichtslapen | Stephanie Lampe - 28/06/2016

  […] Deel 3: Groeisprong […]

%d bloggers liken dit: