Nieuw boek in de maak!

Het is weer zover: ik zit weer op de schrijfplaneet. Heerlijk te tikken aan mijn nieuwe boek. Titel nog onbekend, maar de inhoud neemt gestage vormen aan! Het blijft een fantastisch proces, hoe een idee kan leiden tot een stortvloed van woorden en ingevingen.

Anders dan de andere boeken gaat dit nieuwe boek niet over de onrustige of slecht slapende baby, maar over de ‘normale baby’. Hoe je direct vanaf het begin een droombaby kunt krijgen, op het gebied van Slapen, Ontwikkelen en Voeding. Want die drie zaken hebben continu een wisselwerking met elkaar, het een is niet los te zien van het ander. Want de groeisprongen van je spruit beinvloeden zijn slaapgedrag en wat hij op dat  gebied allemaal al kan. Het slapen maakt weer dat je baby goed kan groeien en bloeien en de voeding maakt dat je baby goed of slecht slaapt en weer groeit.

In het boek ga je alles vinden wat je wilt en moet weten over slapen, ontwikkelen en voeding. Basiskennis over hoe het werkt en praktische informatie over hoe je dit het beste aanpakt. In een boek vind je dus alles over de groeisprongen, de voeding en slapen/ritme, dat scheelt ook weer ruimte in de boekenkast! De ontwikkeling wordt algemeen beschreven, dus je vindt alle groeisprongen erin terug, maar ook specifiek naar het slapen toe. Zo weet je precies wanneer je wat kunt verwachten van je kleintje en wat je er wel of niet aan kunt doen. Het slapen is gericht op de ‘gemiddelde baby’, hoe werkt het, wat kun je wanneer verwachten en hoe kun je nu zaaien om straks te oogsten? Op het gebied van voeding vind je een keur aan informatie over gezond (biologisch) eten, welke dingen goed zijn voor je baby, hoe je het aan kunt bieden (methoden) en wat slim is om op te letten. Ook de relatie voeding en slapen komt natuurlijk aan bod. Tot slot vind je natuurlijk weer een Droomplan, per leeftijdscategorie een overzicht en aanpak zodat je alles meteen goed kunt doen.

Moraal van het verhaal: in plaats van repareren wat mis is (wat je bij onrustige ukjes doet), voorkom je nu dat er onwenselijke gewoontes komen en kun je je baby direct helpen om heerlijk normaal te zijn.

Ik tik nog even door, maar de verwachting is dat dit nieuwe boek rond zomer 2014 zal verschijnen.

Advertenties

Categorieën: Algemeen, Boeken

%d bloggers liken dit: