Droomritme en Baby Reflux

Onderstaande review is op 11/1/2013 binnengekomen. Het zijn dit soort reviews die mij zo sterken om te blijven doen wat ik doe, meer dan super 😉

 

Dankzij Stephanie Lampe d’r boeken eindelijk een vrolijke baby en mama!

 Misschien een beetje gechargeerd, maar dankzij Stephanie Lampe d’r boeken heb ik mijn leven terug en een hele lieve en tevreden baby die ontzettend veel lacht. Eindelijk begint het grote genieten waarover iedereen het heeft, maar waar ik me geen voorstelling van kon maken!  Al in de kraamweek had ik het gevoel dat er iets niet in de haak was met ons dochtertje. Ze sliep nauwelijks en het woord huilen was echt een understatement voor haar gekrijs. Na twee weken zat ik huilend bij de huisarts met een kindje dat nauwelijks sliep, de hele dag kronkelde van de pijn, veel spuugde en ontroostbaar was, zelfs in mijn armen. Ze keek me altijd zo nijdig aan dat ik zelfs dacht dat ze me haatte. Volgens de huisarts waren het darmkrampjes en waren ouders over het algemeen overbezorgd wat betreft hun eerste kindje. Venkelthee en vooral niet continu troosten, want dat was echt niet nodig. Ook bij de intake van het consultatiebureau werd gezegd dat het wel aan mijn voeding zou liggen en dat ik bepaalde voedingsmiddelen moest mijden. Ten einde raad omdat niemand naar me wilde luisteren ben ik datzelfde weekend nog naar de eerste hulp van het ziekenhuis gereden. Eindelijk iemand die naar me luisterde! Reflux was de diagnose van de kinderarts. Ons meisje kreeg direct Omeprazol en Nutriton voorgeschreven. Dat hielp wel, maar ze bleef heel erg onrustig, slecht slapen en kreeg veel pijn in haar buikje. Dag en nacht zat ik met haar in mijn armen, anders bleef ze maar huilen. Op een gegeven moment zat ik er zo doorheen dat ik overwoog haar ter adoptie af te staan! 

 Toen kreeg ik van mijn moeder het boekje “Reflux of darmkrampjes”. Zo herkenbaar! Op basis van de tips uit het boekje splitste ik de dosis medicijnen in drie delen die ik verspreid over de dag gaf. Ook stopte ik met de Nutriton, begon ik met het toedienen van Lactulose en schafte ik een refluxkussentje aan. Dat hielp vrijwel meteen! Ik kan niet zeggen dat ze geen pijn in haar buikje meer heeft, maar het is wel erg verminderd en ze knapte zienderogen op. Ze bleef alleen heel erg druk en sliep nog steeds kort en weinig.

 In mijn enthousiasme heb ik meteen de tweede titel van Stephanie Lampe besteld om te proberen ook mijn baby in een droomritme te krijgen. En daarin stonden de antwoorden op al mijn vragen die ik op het consultatiebureau stelde, maar waarop ik nooit antwoord kreeg. Bijvoorbeeld richtlijnen voor hoe lang een baby ongeveer zou moeten slapen en hoe ik de baby in een beter ritme zou kunnen krijgen. Op het consultatiebureau werd me verteld dat er geen richtlijnen waren en dat ik gewoon een alerte en actieve baby had. Het was helemaal niet erg dat de baby overdag vrijwel nooit sliep. 

 In het boekje werden al mijn onderbuikgevoelens bevestigd en met behulp van alle tips lukte het bijna direct om ons schatje veel meer te laten slapen. Ze zag er steeds gezonder uit en werd een echte vrolijke, lieve baby die steeds meer en harder naar me lachte. Ik heb het droomritme nog steeds niet te pakken en sommige dagen gaat het beter dan andere, maar ik ben jullie zo dankbaar! Het allerbelangrijkste is dat mijn kleintje van twee maanden nu eindelijk lekker in haar vel zit en gelukkig is. Fijne bijkomstigheden zijn dat ik nu zelf ’s nachts ook weer een paar uur kan slapen en overdag soms zowaar een paar uur wat voor mezelf kan doen. Dat droomritme komt vanzelf wel met de tijd, we blijven gewoon proberen!

 

 

 

 

Advertenties

Tags:, , , , , ,

Categorieën: Reacties

%d bloggers liken dit: