Half uur extra slaap verbetert concentratie en humeur

Een half uurtje meer slapen zorgt ervoor dat kinderen beter in hun vel zitten. Ze zijn minder snel afgeleid en productiever op school, aldus onderzoekers van de Canadese McGill University in het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics.

De onderzoekers bestudeerden 34 kinderen van 7 tot 11 jaar die geen medische, slaap-, leer- of gedragsproblemen hadden. De kinderen uit deze groep die een half uurtje eerder naar bed gingen deden het overdag beter: minder impulsief, minder snel afgeleid, minder driftbuien en minder huilen. Het tegenovergestelde gold voor de kinderen die niet dat half uurtje extra slaap kregen. De verklaring wordt gezocht in de kracht van slaap, hoe kort ook. Kleine veranderingen in de bedtijden kunnen opleveren, concluderen de onderzoekers.

Eerdere onderzoeken gaven al aan dat kinderen steeds minder slapen en dat meer slaap een positieve bijdrage kan leveren aan hun gedrag en ontwikkeling. Hoewel het onderzoek zich richtte op kinderen vanaf 7 jaar, is het positieve effect van slapen en het belang van goede bedtijden ook te zien bij jongere kinderen.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Tags:, , , , , , , , ,

Categorieën: Algemeen

%d bloggers liken dit: