Kekke kaft

Ik heb zeker niet stilgezeten de afgelopen twee weken (zou niet eens meer weten hoe dat moet eigenlijk). Het schrijven van een boek is namelijk een ding, alles wat daarna komt is minstens zoveel werk! Maar wel leuk werk, meestal dan. Nu het boek bij de correctrice ligt ben ik van tekst naar beeld gesprongen. Er moet immers wel een kaft om het boek! En, een mooi binnenwerk is wat mij betreft geen luxe maar een must. Nu is de kaft er en ik ben er erg blij mee! Op de voorkant geen huilende baby, juist niet. Want hoewel huilen bij reflux hoort richt ik me liever op de positieve kant: het oplossen van reflux. Geplaagd door het maagzuur of niet, refluxbaby’s liggen graag op je arm, bij voorkeur op hun buikje. Daarom is deze foto zo mooi.

Maar er is meer: binnenin mooie vlakken en kleuren. Een lekker leesbaar lettertype en -grootte en een mooie bladspiegel. Het zijn immers vermoeide ogen die dit boek gaan lezen. Persoonlijk vind ik een boek lekkerder lezen als deze ook mooi is. Maakt het ook makkelijker even neer te leggen en weer op te pakken. Iets wat bij moeders natuurlijk eerder regel dan uitzondering is. Bovendien wil je -als je baby onrustig is – snel naar de antwoorden, direct actie kunnen ondernemen. Om dat te kunnen doen opent het boek met SOS Onrust: een heel kort overzicht waarmee je meteen aan de slag kunt. De samenvattingen aan het einde van ieder hoofdstuk complementeren dit en zo kun je eerst actie ondernemen en dan in alle rust de rest pas lezen. ‘De rest’ is wel wat meer geworden dan gedacht. Ik gokte bij aanvang op zo’n 150 pagina’s. Bij afronding was dat 176. En ondertussen zitten we stiekem toch op 200+, gezien alle bladzijden die er nog bijkomen en een interview wat ik toch nog wilde toevoegen. Maar geen woord teveel, het is compact en informatief. En de eerste meelezers zijn echt te spreken over zowel inhoud als leesbaarheid. Looking good so far, in alle opzichten!

Advertenties

Categorieën: BabyReflux Boek

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: