Het schrijven is echt begonnen

Het is  zover! Na al het voorwerk is moment van echt schrijven gekomen. De afgelopen maanden heb ik tientallen papers, sites en boeken verslonden. Allemaal research voor het Reflux boek. Dan dwarrelen er grote hoeveelheden zinnen in mijn hoofd. Dan vliegen de ideeen er doorheen en is het een grote creatieve chaos. Het starten is dan ook altijd een beetje eng. Waar begin je? En als je begint, wordt het dan niet een grote woordenbrij wat een ramp is om te structureren? Wat  noem je wel, wat noem je niet?

Iedereen schrijft anders. Officieel begin je met een soort ‘skelet’: de onderwerpen gestructureerd op een rij. Als je die hebt, hoef je alleen nog maar in te vullen. Dat werkt niet voor mij. Van te voren weet ik wel ongeveer welke onderwerpen aan bod moeten komen, maar het boek vormt zichzelf. Het moet groeien. Het komt niet uit mijn hoofd, het vloeit uit mijn vingers. Ik verdwijn al schrijvende van de wereld. Ik kan dan rustig uren achtereen achter de computer zitten en totaal niet bewust zijn van mijn omgeving. Vergeten te drinken, vergeten te eten en opschrikken omdat het ‘ineens’ donker is geworden. Schrijven is dan ook iets wat ik alleen moet doen. Zodat ik de opperste staat van concentratie bereik en compleet wordt overgenomen door mijn creatieve ik.

Zo’n moment was er ook gisteren. Ik begon….Alles klaargezet, inclusief de koffie die ik anders zou vergeten. Niet nadenken, tikken. Al het voorwerk was gedaan, een deel van de research stond al in de laptop. Toen ik weer opkeek, was mijn koffie koud, het document gevuld met 48(!) pagina’s en leefde ik ‘ineens’ vier uur verder op de dag. Ik schrijf snel, maar dit is wel een ongekend record. Niet dat de pagina’s ‘af’ zijn hoor, daar gaat nog wel wat bewerking overheen. Lappen tekst die elders worden geplaatst en nog met bruggetjes aan elkaar worden gebreid. Maar de inhoud staat er. Schijnbaar had ik ‘de geest’. Schijnbaar borrelde dit onderwerp al te lang van binnen en moest het er echt uit. En na afloop? Helemaal niet moe, maar bijzonder rustig in het hoofd. Alsof ik een middag in de sauna  had gezeten. Lijkt erop dat ik dit toch vaker moet gaan doen 😉

Zoals het er nu naar uitziet wordt dit een leuk boek: informatie afgewisseld met ervaringen en erg toegankelijk. Dat is natuurlijk ook helemaal de bedoeling, want ik ben wars van ingewikkeld doen. Heb een hekel aan taaie taal en uitgebreide bijzinnen. Of aan de Amerikaanse stijl waarbij aantal pagina’s (veel) belangrijker is dan inhoud en je dus pagina’s vol kunt lezen zonder nuttige inhoud en met veel herhaling. Daar heb je als mama toch geen tijd voor? Je wilt antwoorden en het liefste zonder hoofdbrekers. Met dit aantal pagina’s op de eerste schrijfdag wordt het bijna eng te denken waar het totaal dan op gaat uitkomen. Maar ik stel wel grenzen. Moeders van refluxbaby’s hebben immers geen zeeen van tijd om boeken te lezen! 200-250 pagina’s lijkt me mooi. En dan wel lekker leesbaar, want vermoeide ogen lezen kleine letters niet echt lekker! Kan niet wachten op volgende week, maar dan neem ik wel een thermosflesje mee om de koffie eens warm te kunnen drinken…

Groet,

Stephanie

Meehelpen?

  • Ik zoek nog mama’s die hun ervaringen met reflux willen delen.
  • Ik zoek nog kinderartsen die een check willen uitvoeren op het medische gedeelte
  • Ik zoek nog zorgverleners die een bijdrage willen leveren (als er ervaring is met reflux bij baby’s).

Over Baby Reflux

Het boek verschijnt bij Van Mama! Uitgeverij. Belangrijkste doel is het helpen van (moeders van) refluxbaby’s en ook de zorg een boek te bieden waarmee snel en accuraat kan worden bijgespijkerd op het onderwerp reflux, zodat refluxbaby’s sneller en beter worden geholpen. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting i.o. OnrustigeBaby.nl, een ander deel wordt gebruikt t.b.v. de ontwikkeling van nieuwe producten voor deze baby’s en weer een ander deel voor het kostenloos en belangenloos voorzien van de zorg van informatiepakketten om (ouders van) onrustige baby’s te helpen. De verkoopprijs wordt bewust heel betaalbaar gehouden om zoveel mogelijk ouders te kunnen bereiken. Dit is een missie en een passie, geen commercieel doel.

Advertenties

Categorieën: BabyReflux Boek

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: